Pyöräilijä Hiski Kanerva

Harjoituskausi ohi, aika siirtyä tositoimiin

 • Kauden viimeisessä kilpailussa ratapyöräilyn EM-kilpailuissa Apeldoornissa Hollannissa.
  Kauden viimeisessä kilpailussa ratapyöräilyn EM-kilpailuissa Apeldoornissa Hollannissa.
 • Kahvitauolla kauden ensimmäisellä harjoitusleirillä Kanarialla.
  Kahvitauolla kauden ensimmäisellä harjoitusleirillä Kanarialla.
 • Juuri valmistunut ylioppilas kauden toisella, kuuden viikon leirillä Kanarialla.
  Juuri valmistunut ylioppilas kauden toisella, kuuden viikon leirillä Kanarialla.
 • Kuva yhdeltä lenkiltä Denian harjoitusleirillä.
  Kuva yhdeltä lenkiltä Denian harjoitusleirillä.
 • Hogenissa kotitalon pihassa matkalaukkujen kanssa.
  Hogenissa kotitalon pihassa matkalaukkujen kanssa.

Terve.

 

Kirjoittelin ennen blogia ositteeseen: http://hiskikanerva.blogspot.com , mutta aloitin yhteistyön Uuden Suomen kanssa ja alan pitämään blogia täällä. Olen innoissani tästä yhteistyöstä ja yritän pitää motivaatiota blogin päivittämisestä yllä koko tulevan pyöräilykauden ajan.

 

Olen siis 19-vuotias vantaalainen nuori. Valmistuin Helsingin Rudolf Steiner -koulusta ylioppilaaksi joulukuussa. Kilpailen aktiivisesti rata- sekä maantiepyöräilyssä ja tavoitteenani on päästä lähivuosina ajamaan ammattilaisena Euroopassa. Minulla on kolme henkilökohtaista miesten Suomen mestaruutta sekä useita muita SM-mitaleja. Edustan Suomessa Cycle Club Helsinkiä.

 

Lyhyt kertaus viimeisestä kuudesta kuukaudesta..

Viime syksynä olin koko elokuun Ranskassa ajamassa maantiekilpailuja paikallisen amatööritalli EC Mayennen väreissä. Tämä oli todella antoisa kokemus tutustua mannereurooppalaiseen kisakulttuuriin.

Syyskuuksi palasin Suomeen valmistautumaan YO-kirjoituksiin. Keskityin muutaman viikon kirjoituksiin ja aloin niiden jälkeen valmistautumaan loppukauden kisoihin.

Lokakuussa ohjelmassa oli kansainvälinen ratapyöräilyn GP-kisa Liettuan Panevezysissä ja seuraavana viikonloppuna ratapyöräilyn Euroopan mestaruuskilpailut Hollannin Apeldoornissa. Kilpailut menivät hyvin, vaikka en aivan terävimmässä kunnossa ollut.

Marraskuussa alkoi valmistautuminen tulevaan kauteen. Harjoituskauden alku koostui kevyestä mutta pitkäkestoisesta treenistä. Olin reilun viikon verran Kanarialla parempien treeniolosuhteiden perässä. Palattuani Suomeen kaaduin yhdellä harjoituslenkillä ja mursin leukaluuni. Tämä vaati lepoa ja hiukan harjoittelun keventämistä, mutta pystyin melko nopeasti jatkamaan suunnitelmien mukaan.

Joulukuussa oli kolmen ja puolen lukiovuoden päätös, kun sain ylioppilaslakin päähäni. Tämän jälkeen onkin pyöräily ollut täyspäiväisesti osana elämää. Kuun puolessa välissä lähdin toiselle harjoitusleirille Kanarialle. Siellä tuli vietettyä sekä joulun pyhät että uusivuosi.

Tammikuu kului lähes kokonaan treenatessa Kanarialla. Saavuin aivan loppukuussa takaisin Suomeen vajaaksi viikoksi perheen luokse.

Helmikuun alussa lähdin harjoitusleirille manner-Espanjaan Deniaan. Paikka oli minulle uusi, mutta tuolla treenaavat lähes kaikki ammattitallit alkuvuodesta, joten alue on todettu pyöräily-ystävälliseksi. Denia oli kokemuksieni mukaan todella hyvä paikka treenaamiseen. Lämpötilat olivat siedettävän lämpöisiä ja maastot todella monipuolisia. Suosittelen!

Denian leiri jatkui melkein maaliskuun loppuun asti. Loppukuusta lensin kuitenkin Brysseliin ja olen tällä hetkellä Itä-Belgiassa Hogenin kylässä. Tulen asumaan täällä pääsiäiseen asti. Talo on keskellä idyllistä maalaismaisemaa. Yritän laittaa kuvia lähialueesta seuraavissa päivityksissä.

 

Tässä kaikki nyt tältä erää.

 

Hiski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mielenkiintoista. Toistaiseksi et ole perheesi tunnetuin urheilumies, mutta isäsi voi hyvinkin menettää etumatkansa muutamassa vuodessa.

Enpä lähtisi kanssasi ns. viivalle, vaikka pidänkin itseäni tietyssä mielessä pyöräilijänä. Tällä kaudella kilometrejä on kertynyt 46. Luvussa ei ole suuruusluokkavirhettä; se on nimenomaan neljäkymmentäkuusi.

Onko sinulla suunniteltuna - tai jopa ratkaistuna - osallistuminen suomalaiseen varusmiespalvelukseen?

Käyttäjän HiskiKanerva kuva
Hiski Kanerva

Nimeä yritetään nostaa esille.

Tällä hetkellä kauden harjoituskilometrimäärä on hiukan vajaa 9000. Toki koko talven etelässä ajaessa on helpompi kerätä kilometrejä..

Syksyllä on tarkoituksena hakea urheilujoukkoihin suorittamaan varusmiespalvelusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Painetta polkimelle ja onnea kisoihin ja kirjoittamiseen.

Käyttäjän HiskiKanerva kuva
Hiski Kanerva
Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ei kun tsemppiä ja mankeli kiitämään!