Pyöräilijä Hiski Kanerva

Alokasaika lähenee loppuaan

 • Jatkan ensi vuonna ruotsalaisessa Team Bliz-Meridassa. (Kuva: Team Bliz-Merida)
  Jatkan ensi vuonna ruotsalaisessa Team Bliz-Meridassa. (Kuva: Team Bliz-Merida)
 • Viime aikoina päivittäisiksi rutiineiksi on tullut punkan särmääminen sekä kaapin järjestely.
  Viime aikoina päivittäisiksi rutiineiksi on tullut punkan särmääminen sekä kaapin järjestely.
 • Vielä jokseenkin virkeänä ennen metsäleiriä Hälvälässä.
  Vielä jokseenkin virkeänä ennen metsäleiriä Hälvälässä.
 • Neljän metsäpäivän jälkeen bussissa palaamassa Santahaminaan.
  Neljän metsäpäivän jälkeen bussissa palaamassa Santahaminaan.

Kahtena viime viikkona on tapahtunut taas paljon. Toissa viikko oli rasitukseltaan melko kevyt, joten kasarmilla jäi hyvin aikaa treenaamiselle. Keskiviikoksi pyöräilijöille oli varattu testiasemalle maksimaalinen hapenottotesti sekä erilaisia lihasvoimamittauksia. Lihastestit tein ensimmäistä kertaa, joten vertailuarvoja ei ollut. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa kertaa, jolloin voi sitten katsoa minkälainen muutos on tapahtunut.

Pyörän päällä taas rutiini oli tutumpi. Testissä käytettiin tosin kahden minuutin nostoja, kun minulla on ennen ollut kolmen. Tämä muutti hieman tuloksia, mutta antaa paremman vertailuarvon muiden Urheilukoulussa palvelleiden pyöräilijöiden testien vertailuun. Olin ajamiini tuloksiin ihan tyytyväinen ja testipääliköltä sain kehotuksen ottaa kevyesti laktaattien ollessa todella korkealla. Loppuviikon otinkin kevyesti.

 

Viikonloppuna varmistui viralliseksi jatkosopimukseni ruotsalaiseen Team Bliz-Meridaan. Viime vuoden kuskeista meitä jatkaa viisi, ja lisäksi saimme todella kovia vanhempia vahvistuksia sekä lupaavilta vaikuttavia ensimmäisen vuoden elite-kuskeja. Jälkimmäisiin lukeutuu porvoolainen Niklas Henttala, tiimin toinen suomalainen ajaja. Viime kaudella tallissa ajanut Matti Manninen on siirtymässä isompiin ympyröihin eikä enää jatka tiimin mukana. Odotan innolla tiimin ensimmäisiä leirejä, kun pääsemme kunnolla kaikki tutustumaan toisiimme ja aloittamaan kovat yhteistreenit etelän lämmössä. Tiimin ruotsinkielisiltä kotisivuilta saa paljon lisätietoja toiminnasta sekä uutisista. http://www.teamblizmerida.se/ Käykäähän tutustumassa.

 

Viime viikko oli jälleen sekä fyysisisesti että henkisesti rankempi, kun siirryimme tiistai-aamuna moottorimarssilla Hälvälään perusharjoitus kakkoseen. Meitä alettiin hiljalleen kouluttamaan tiedustelijan elämään: suurimpana muutoksena oli yöpyminen puolijoukkueteltan sijasta sissiteltassa. Leirillä oli raskaita ja puuduttavia hetkiä, jolloin teki mieli heittää varusteet metsään ja lähteä kotiin, mutta jälkeenpäin ajateltuna mielessä on vain rankka ja mukava kokemus. Tällaistahan se välillä kisoissakin on...

 

Nyt viikonloppuna on ollut aikaa nukkua univelat pois ja antaa elimistön palautua. Tuleva viikko onkin onneksi suhteellisen helppo. Ohjelmassa on viimeiset sulkeisharjoitukset ennen torstain sotilasvalaa. Alkuviikosta selviää myös palvelusajan pituus. Toiveena olisi päästä puolella vuodella palveluksesta, jotta maaliskuusta lähtien pystyisi keskittymään täysipäiväisesti pyöräilyyn tiimin mukana. Koko vuoden palvelus vaikeuttaisi tätä suuresti, koska ulkomailla asuminen ei olisi silloin mahdollista.

 

Seuraavassa kirjoituksessa tämäkin asia pitäisi olla selvillä.

 

Asento. Lepooo..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikö intin kaappiin enää tarvitse tehdä "piilopinkkaa", kun siinä hyllyllä, jossa sen kuuluisi olla, näkyy olevan muovilaatikko?

Piilopinkkahan tehtiin niin, että kaikki viikatut alusvaatteet laitettiin pinoon samalle hyllylle ja niiden ympäri pingotettiin tasaisen kulmikkaasti käsipyyhe, jonka päälle asetettiin vaateharja. Hyllyssä ei näkynyt kuin tiiliskiven muotoinen "käsipyyhepalikka".

Käyttäjän HiskiKanerva kuva
Hiski Kanerva

Eipä ole tuollaista tarvinnut enää. Periaatteessa tuo kaapin järjestäminen on todella vapaata, mutta kaikilla tuvassa pitää olla samalla lailla aseteltuna..

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset