Pyöräilijä Hiski Kanerva

Elämää Aliupseerioppilaana

  • Throwback alokasaika.
    Throwback alokasaika.

Niin siinä sitten kävi, että palvelusajaksi määräytyi 347 vuorokautta. Tämä tuntui aluksi melkoiselta pettymykseltä, kun olin puoleen vuoteen jo henkisesti varautunut. SIlloin olisi maaliskuun alussa vapautunut reservin aurinkoon ja päässyt aloittamaan kilpailukauden aivan rauhassa.

Nyt olen kuitenkin jo alkanut tottumaan ajatukseen. Lajivastaavan ja muun henkilökunnan kanssa juteltuani tuleva vuosi vaikuttaa kiireelliselle, mutta hyvin järjestellylle ja toimivalle. Tammikuuksi ja helmikuuksi on ohjelmassa parin viikon harjoitusleirit Espanjassa Alicanten maisemissa. Maaliskuun olen reissussa tiimin mukana. Huhtikuusta eteenpäin minun pitää palata kasarmille suorittamaan vaadittavat metsäleirit sekä muut tärkeät kokeet ja harjoitukset. Suurin osa ajasta kulunee kuitenkin urheilukomennuksella kilpaillessa ulkomailla tiimin mukana.

 

Sotilasuran kannalta ylennyin heti puolen vuoden jääkäristä aliupseerioppilaaksi. Nyt on edessä valtion tarjoamaa johtajakoulutusta ja melkoinen kasa lukumateriaalia tulikin jo luettavaksi. Tammikuussa tuleekin ensimmäiset kirjalliset kokeet, joilla on melko suuri painoarvo valintoihin reserviupseerikurssille. Olen hyvällä fiiliksellä toiminnassa mukana ja tavoitteena on nyt sitten ottaa vuoden palveluksesta ihan kaikki irti. RUK:iin pääseminen olisi kova ja hieno juttu. Siihen pitää pyrkiä!

 

Muutamalla menneellä viikolla on ollut paljon sotilaskoulutusta. Olimme esimerkiksi neljä päivää tiedusteluharjoituksessa mukana joulukuussa kotiutuvien loppusodassa. Oma roolini oli radisti, ja aikani kului suurimmaksi osaksi teltan sisällä viestiyhteyksiä säätäessä ja radiota näppäillessä. Tiedusteluharjoitus oli todella hyvä ja hauska kokemus. Meillä mukana ollut talvilajien upseerioppilas toimi ryhmänjohtajana ja hänellä oli todella sopiva ja asiantunteva suhtautuminen tekemiseen. Asiat hoidettiin kerralla kuntoon ja näin ollen ei tarvinnut toista kertaa sitten yrittääkkään. Joulua kohti paino alkaa kääntymään urheiluvalmennukseen ja treenien määrää pystyy nostamaan taas kohti normaalia. Joulua pääsen myös viettämään kotiin perheen luokse.

 

Oppilas Kanerva kuittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Alexius Manfelt

Hiski hyvä, onnittelut ylennyksestä? Kiitos raportista ja tsemppiä RUK-valintoihin!