Pyöräilijä Hiski Kanerva

TJ 200 - Kisakausi käynnistymässä

 • Matkustelua välillä Alicante-Helsinki.
  Matkustelua välillä Alicante-Helsinki.
 • Ampumaleirillä Syndalenissa Hangossa.
  Ampumaleirillä Syndalenissa Hangossa.
 • Kaksi rankkaa päivää metsässä kiteytyivät kuuluisaan SISSIHAVUUN.
  Kaksi rankkaa päivää metsässä kiteytyivät kuuluisaan SISSIHAVUUN.
 • Tämän kauden työkalu Merida Reacto dura-acen osilla on toiminut moitteettomasti.
  Tämän kauden työkalu Merida Reacto dura-acen osilla on toiminut moitteettomasti.
 • Nopeutta jalkoihin kovilla vedoilla auton perässä.
  Nopeutta jalkoihin kovilla vedoilla auton perässä.

Viimeisin blogipäivitys tuli kauden ensimmäiseltä treenileiriltä Alicantesta. Sain ajettua erittäin hyvän ja yhtenäisen treenisetin tuon kahden viikon aikana. Treenitunteja kertyi mukavasti, mutta silti tehojakin alettiin jo kaivelemaan koneesta. Palattuani Suomeen oli ohjelmassa viiden päivän ampumaleiri Hangon Syndalenissa. Ohjelmassa oli monipuolinen valikoima erilaista taisteluammuntaa sekä perehtymistä käsikranaatin ja kevyen kertasingon toimintaan. Suurin osa ajasta oli kuitenkin odottelua nuotoin ääressä valmistautuen omaan vuoroon. Tämä viikon leiri toimi hyvänä aktiivipalautuksena Espanjan koville treeneille.

Mainitaan nyt yksi tapahtuma tuolta leiriltä. Nimittäin kovan eli aidon käsikranaatin heitto ei mennyt ihan kuin Stömsössä. Kaikki meni sokan irrotukseen asti virheettömästi. Nousin ylös ja vanhana lukion pesäpallojoukkueen lukkarina koitin heittää kranaatin hyvässä kaaressa maalialueelle, mutta liukastuin jäisellä maalla ja kranaatti jäi niin sanotusti käteen liian pitkäksi aikaa ja lensi juuri ja juuri ulos bunkkerista ja lähti vierimään alamäkeen maalialueelle. Räjähdyksestä ei kuitenkaan koitunut vaaraa, mutta suurempi tapaturma oli melko lähellä. Tästä sain myös hieman kuulla heittoa valvoneelta kersantilta. Muuten leiri sujui oikein hyvin ilman suurempia virheitä.

 

Seuraavalla viikolla oli ohjelmassa todella paljon kauhua levittänyt havukoe. Kahden päivän testi, jossa tiedustelijat ja sissit laitetaan kärsimään ja ansaitsemaan omat koulutushaaramerkkinsä. Koe oli kyllä rankka, mutta erittäin hyvällä ja toimivalla yhteispelillä Vainionpään Oskarin kanssa, saimme itse marssiosuuden suoritettua nopeasti ja olimme vielä ensimmäinen pari koko porukasta. Näin meille jäi aikaa hieman nukkua ja levätä ennen toisen päivän rasteja. Tästä reissusta sai tosiaan kunniakkaaksi muistoksi sissihavun koristamaan olkapäätä.

 

Sitten olikin vuorossa kauden toinen Espanjan leiri. Mukana oli tällä kertaa kaikki tiimin kuskit muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ajoimme yhdessä koko porukalla viikon kovan setin. Itse ajoin tähän vielä alle ja päälle muutaman päivän, niin kahden viikon leiri oli paketissa. Ohjelmassa oli paljon erilaisia ja monipuolisia treenejä. Mukaan mahtui myös muutama kisa. Kaksi ensimmäistä kisastarttia onkin nyt jo takana ja molemmat hyvin mielin maaliin.

Treenien lisäksi ohjelmassa oli kuitenkin paljon muuta. Suurin osa kuskeista tulivat uusina mukaan tiimiin, joten toisiimme tutustuminen ja yhteishengen kasvattaminen olivat tärkeässä roolissa leirillä. Lisäksi joukkuetta kuvattiin paljon mainoksia ja sponsoreita varten. Tiimin Facebooksivulta löytyy myös paljon videomateriaalia reissusta. Mainitaan leirin kohokohtana monet lauluhetket lenkkien jälkeen, mutta myös pyörän päällä. Koko viikon kestohittejä olivat mm. Piano Man, Downeaster "Alexa" sekä Hurt. Lisäksi In the army now kuultiin melko monesti :D

 

Nyt on meneillään kevyt viikko. Huomenna onkin lähtö tiedusteluharjoitus kakkoselle. Neljä päivää vierähtää mukavasti Vekarajärven varuskunnassa. Tämä on niin sanottu herkistely- tai viimeistelyleiri ennen maaliskuussa alkavia UCI-kisoja. Lauantaina lennän Portugaliin tiimin seuraksi. RUK-valinnoissa saatettiin katsoa myös allekirjoittaneen poissaolojen määrää kisakaudella. Tyytyminen oli nyt AUK2:een ja radistilinjaan. Lohdutukseksi sain kuitenkin korpraalin natsat roikkumaan aamuraidan päälle. Tällä hetkellä katse on kuitenkin puhtaasti pyöräilyssä, joten muista asioista on turha murehtia.

 

Alkukauden kisaohjelma:

1. 3.  Cycling Portugal-Classica de Loulé (UCI 1.2) Portugali

7.-8. 3. Cycling Portugal-GP Int. do Guadiana (UCI 2.2) Portugali

21.-22. 3. Cycling Portugal-Volta a Costa Vicentina (UCI 2.2) Portugali

3.-12. 4. Tour de Maroc (UCI 2.2) Marokko

 

25. 4. GP Herning (Post Cup) Tanska

26. 4. Agro Top Löbet (club) Tanska

1. 5.  GP Viborg (UCI 1.2) Tanska

2. 5.  GP Himmerland (UCI 1.2) Tanska

3. 5. Skivelöbet (UCI 1.2) Tanska

9. 5. 107th Scandinavian Race in Uppsala 1909-2015 (UCI 1.2) Ruotsi

12.-17. 5. Olympia’s 3M Tour (UCI 2.2) Hollanti

 

Opp Kanerva kuittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hiski, onnittelut korpin natsoista ja hyvä kun selvisit tuosta kranaattihässäkästä säikähdyksellä!

Käyttäjän HiskiKanerva kuva
Hiski Kanerva

Kiitokset Markku! Pieni vaara kuuluu elämään..

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset