Pyöräilijä Hiski Kanerva

Välipäivien päivitystä

 • Kevyttä mäkivetoa Pilar de la Horadassa. Kuva: Paavo Aro
  Kevyttä mäkivetoa Pilar de la Horadassa. Kuva: Paavo Aro
 • Antonin kanssa kahvilla Hurchillossa. Kuva Paavo Aro
  Antonin kanssa kahvilla Hurchillossa. Kuva Paavo Aro
 • Viimeisten päivien Finnfalz-Rush Racing tiimilenkki.
  Viimeisten päivien Finnfalz-Rush Racing tiimilenkki.
 • Ensi kaudella kotimaan seuranani on Finnfalz-Rush Racing.
  Ensi kaudella kotimaan seuranani on Finnfalz-Rush Racing.

Oma paras joululahjani tuli tänä vuonna hieman ajoissa, kun allekirjoitin ensimmäisen ammattilaissopimukseni ruotsalaisen Bliz-Merida Pro Cycling tiimin kanssa. Tiimi on siis sama missä olen ajanut jo puolitoista vuotta ja olen ollut mukana seuraamassa kehitystä ruotsalaisesta amatöörijoukkueesta kansainväliseksi ammattitalliksi. Tiimillä oli jo tänä vuonna Continental-tason kilpailuohjelma, vaikka virallista lisenssiä ei UCI:lta (Kansainväliseltä lajiliitolta) vielä ollut. Nyt tulevalle kaudelle tiimi laittoi hakemuksen Continetal-lisenssiin ja Ruotsin liitto sekä UCI hyväksyivät sen. Ensi kaudeksi on siis tulossa kolme uutta suomalaista pyöräilyammattilaista, kun Matti Manninen ja Niklas Henttala ajavat myös lisäkseni Bliz-Meridassa. Tiimin kuulumisia voi seurata nettisivuilta www.teamblizmerida.se ja Facebookissa sivulta https://www.facebook.com/teamcyclesport

 

Suomessa vaihdoin kasvattajaseurastani Cycle Club Helsingistä ensi kaudeksi Finnfalz-Rush Racingiin. Siirto oli varmaankin monille jo odotettavissa. CCH otti minut avosylin vastaan aloittaessani lajin parissa monta vuotta sitten. Olen saanut seuralta paljon apua ja tukea, mutta tässä vaiheessa uraani uskon, että on aika siirtyä eteenpäin. Kiitän suuresti kaikkia CCH:n toimijoita ja muita pyöräilijöitä. Finnfalz-Rush Racingillä on selkeästi paras ohjelma kaikista Suomen tiimeistä ja heillä on oikeasti halua kehittää suomalaista pyöräilyä viemällä nuoria kuskeja ulkomaille kilpailemaan. Ajoin jo tällä kaudella heidän mukanaan toukokuussa Tanskan ja Ruotsin UCI-kisoissa ja syksyllä Virossa Lauri Aus Memorialin ja Baltic Chain Tourin. Olen tullut kaikkien kanssa erittäin hyvin toimeen uudessa tiimissä ja odotan innolla ensi kauden kotimaan kisoja, vaikka niitä todennäköisesti tulee omalle kohdalle vain muutamia. Ensi kaudeksi Finnfalz on kerännyt yhteen todella vahvan ryhmän kuskeja ja olen varma, että kilpailuissa alkaa tulemaan myös tulosta!

 

Oma treenaaminen sai vielä pienen motivaation lisäpotkun ammattisopimuksen varmistuessa. Olen pysynyt koko syksyn terveenä ja saanut tehtyä treenit ohjelman mukaisesti. Syksyn aikana olen nostanut hiljalleen treenimääriä ylöspäin ja samalla tehnyt myös tehoja, mutta hyvin maltillisissa määrissä. Punttisaliharjoittelu on ollut myös ohjelmassa isossa roolissa voimatasojeni nostamiseksi.

Syksyn treenikausi huipentui marraskuun lopussa alkaneeseen kolmen viikon harjoitusleiriin Espanjassa. Muutaman yhteensattuman seurauksena Torreveijan ympäristössä oli samanaikaisesti leireilemässä melko hyvä määrä suomalaisia pyöräilijöitä. Kiitokset ajoseurasta Anton Aro, Oskari Vainionpää, Aleksi Hänninen, Valtteri Repo ja Pasi Huhtala. Kolmen viikon ajan Espanjassa oli todella hyvät ajokelit ja maastot. Lämpötila pyöri 15-20 asteen tuntumassa ja muutamina päivinä päästiin jopa 25 asteen lukemiin. Kahtena päivänä taisi sataa vähän vettä, mutta nekään eivät missään määrin treenejä haitanneet. Ajomaastot Torreviejan seudulla olivat mielestäni todella hyvät tähän vaiheeseen treenikautta. Tasaista aluetta riitti paljon ja joka suuntaan, joten väkisin ei täytynyt ajaa mäkisessä maastossa, vaan perusajoa sai ajettua tasaisemmilla maastoilla. Silti alueelta löytyi muutamakin noin 10 kilometrin mäki, joissa sai ajettua hyvin mäkivetoja ja muuten kierreltyä keräten nousumetrejä. Kolmeen viikkoon ajokilometrejä kertyi hieman yli 2100 ja treenitunteja yhteensä 82.

 

Leirin jälkeen palasin takaisin Suomeen viettämään Joulun pyhiä rauhassa. Ohjelmassa oli treenin puolesta kevyempi viikko ja akkujen latailua tulevia treenejä varten. Ensi viikolla alkaa taas reissaaminen ja palaan Ruotsiin tiimin luokse uudeksi vuodeksi. Heti tammikuun alussa onkin jo seuraavan etelänleirin aika!

 

Kanerva kuittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.